Contact

Sint Ursulastraat 30 - 3700 Tongeren

Uw vakantiewoning Balcone in Tongeren, de eerste stad van België

Map Icon

Facebook
    • Nederlands
    • English

Bezienswaardigheden

 

De grootste troef van Tongeren is haar geschiedenis! Tal van monumenten en bezienswaardigheden. Het onderzoek naar het verleden wordt nog steeds verder gezet. Zo kan je bijvoorbeeld in de bodem onder de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek meekijken naar de archeologische opgravingen. Natuurlijk mag  je in deze historische buurt niet vergeten even Ambiorix te groeten. Ook elders in de stad zijn er nog meer monumenten: het Begijnhof, de middeleeuwse wallen, Lakenmakerstoren, het Munthuis, de Sint-Janskerk, de Moerenpoort,…

Buiten de stadsmuren wacht je nog meer: de Romeinse muur, de Romeinse site, de Pliniusbron, … Een bekende trekpleister is het Gallo-Romeins Museum. Het Gallo-Romeins Museum brengt de herinneringen van Tongeren terug tot leven.

Natuurliefhebbers mogen zeker niet het wandelgebied Beukenberg en het Landschapspark de Kevie vergeten.

Voor meer info over de vele bezienswaardigheden van Tongeren kan je terecht op www.tongeren.be.

Balcone te Tongeren is ook perfect gelegen om omliggende steden zoals Maastricht, Hasselt, Sint-Truiden, Maasmechelen, Luik, Bilzen,.. te bezichtigen.

Maastricht is een stad waar je uren kan wandelen, shoppen en lekker eten, ook op zondag zijn er vele winkels open tot 17u. Bilzen is vooral bekend door het kasteel van Alden Biesen waar het hele jaar door vele evenementen plaatsvinden, zoals de zomeropera. Jaarlijks brengt een bekende opera met een gezonde mix van jonge talenten en ervaren stemmen.
Maasmechelen is dan weer bekend door zijn shopping paradijs ‘Maasmechelen Village’. Dit is één van de negen Chic Outlet Shopping Villages in Europa. Meer dan 100 luxe outlet boetieks bieden er mode en lifestyle producten aan.

In de gemeente Riemst, langs de oude Romeinse heirbaan tussen Tongeren en Maastricht ligt het enige wijnkasteel van België, ook bekend van de serie Zuidflank! Verder is Riemst ook bekend om zijn Mergelgrotten te Kanne en het Fort van Eben-Emael.

Voor een bezoek aan het wijnkasteel kan je terecht op www.zuidflank.be.

Share this: