Contact

Sint Ursulastraat 30 - 3700 Tongeren

Uw vakantiewoning Balcone in Tongeren, de eerste stad van België

Map Icon

Facebook
    • Nederlands
    • English

Toeristische gids

 

Tongeren is zoveel meer dan een poort naar het mooie Haspengouw, het ‘Toscane van het noorden’. De oudste stad van België is een heerlijke plek voor een city trip. Of je nu graag in het verleden duikt, van cultuur houdt, gezellig shopt of proeft van gastronomische toppers…. Tongeren heeft het allemaal.

Rijk verleden

De oudste stad van België ademt geschiedenis. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof, beschermd als UNESCO-werelderfgoed … In Tongeren bekoort het verleden.

Prikkelend heden

En toch prikkelt de stad ook met zijn moderne geest. Kooplustigen laven zich aan de vele trendy winkels en hippe boetieks. Bourgondiërs nippen van een lokaal Amburonbiertje op gezellige terrasjes aan de vernieuwde Grote Markt. Fijnproevers laten zich gastronomisch verwennen in een van de stijlvolle restaurants.

Koopzondagen

Zelfs op zondag bruist Tongeren. Met de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux. Of op de maandelijkse koopzondagen wanneer alle winkels de deuren wijd open zetten en er tal van activiteiten zijn voor het hele gezin.

Spraakmakend

En dan is er nog het Gallo-Romeins Museum, in 2011 verkozen tot Europees Museum van het jaar.

Voel je het al kriebelen? Mooi zo! Deze brochure is de perfecte gids voor je bezoek aan onze stad. Een bezoek met een Romeins kantje. Want nergens anders is die bekende Latijnse spreuk zó van toepassing: ‘Carpe diem’. ‘Pluk de dag’ … in Tongeren!

 

Share this: